2019. szeptember

Köszöntöm a Kedves Olvasót 2019. szeptember hónapban. Szervezetünk munkáiról számolunk be.

2019. szeptember 4.-én és szeptember 6.-án egyesületünk mentora Budapesten képzésen vett részt.

Szeptember 16. napján Budapesten került megrendezésre a „ Sérült Gyermekek Napja”. Egyesületünk két autóbusz indulását segítette és megyénk más részéből is érkeztek tagjaink az országos szintű, integrált és közvélemény formáló rendezvényre. A visszajelzések alapján: mindenki nagyon jól érezte magát és élményekben gazdagon tért haza. Köszönjük a rendezvény Szervezőinek. Szervezetünk segített a Felvidéken dolgozó hat társszervezetünk jelentkezésében is.

Szeptember 18.–án Salgótarjánban kerültek bemutatásra a 2020. évi Nemzeti Együttműködési Alap pályázatai. A részletes, minden térre kiterjedő ismertetéseken szervezetünk részéről két személy vett részt. A Nógrád Megyei Civil Információs Centrumnak köszönjük a lehetőséget.

A Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház meghívására 2019. szeptember 21. napján szervezetünk tagjai megyei szintű „ESÉLYNAP”-on vettek részt. A rendezvényen színes programokat kínáltak a Szervezők minden korosztály részére, amelyeken szervezetünk vendégként vett részt.

Az EFOP – projekt kapcsán: az őszi hónapokban is folyamatosak a  workshopok Balassagyarmaton és a  Bercel községben működő Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthonban. A csoportfoglalkozáson alkalmanként 10 – 15 fő személy vesz részt. Jelen esetben A „Jogok, érdekvédelem, támogatott döntéshozatal” témaköreit munkafüzet segítségével közösen dolgozzuk fel.  A  téma fontossága, az Őket érintő kérdéskörök miatt is: a résztvevők nagyon aktívak és érdeklődőek.

Hamarosan megérkezik a december hónap. Az ünnepeink alkalmából ismét rajz és irodalmi pályázatokat írtunk ki „Akadálymentes környezetem” „Karácsony – az én Karácsonyom” témakörökben. A programok tervezését és szervezését egyesületünk megkezdte.

A Hírlevél papír alapon 100 példányban készült és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné