2019. október

Köszöntöm a Kedves Olvasót 2019. október hónapban. Amikor írom a hírlevelet, nagyon szép, napsugaras idő van, viszont a falevelek színein már látszik, hogy visszavonhatatlanul itt az ősz.

Szeptember hónap végén szervezetünkben Elnökségi Ülést tartottunk. Értékeltük az elvégzett feladatokat és megbeszéltük az év utolsó négy hónapjának szakmai teendőit.

Ugyancsak szeptember hónapban kerültek megtartásra az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett pályázati tájékoztatók. Egyesületünk a következő hónapban szakmai célú pályázatot kíván készíteni és beadni a Nemzeti Együttműködési Alap részére.

Szeptember hónapban a Nógrád Megyei Esélyteremtési és Önkéntes Ház szervezésében Salgótarjánban „ESÉLYNAP” került megrendezésre. Sérült és egészséges emberek/csoportok mutatkozhattak be: a társadalmi integráció és az esélyegyenlőség jegyében. A megyei szintű  integrált és közvélemény formáló rendezvényen egyesületünket két munkatársunk képviselte.

Az EFOP – projekt két éves időszakának lassan a végén járunk. A workshopok/csoportfoglalkozások Balassagyarmaton és Bercel községben is: havonkénti rendszerességgel kerülnek megtartásra.

Október hónapban kerül értékelésre a Balassagyarmat Város Önkormányzatához – Helyi Akció Csoport – beadott szakmai célú pályázatunk. Nagyon bízunk a dokumentáció pozitív elbírálásában, mert a fogyatékos ügy nagyon fontos kérdésköreit az oktatási intézmények tanulóival és a családokban élő érintettekkel, magukkal a családtagokkal is: megismertetni kívánjuk.

Október 16. napján a szlovákiai Marcelházára látogattunk. A település református közössége és az ott működő „Keskeny Út Csoport” meghívására vettünk részt a szakmai délutánon. A programban az egyházközösség bemutatkozása után; egyesületünk is beszámolt tevékenységeiről. Előadásokat hallottunk a településen, valamint a Komárno városban működő szerveződések egy részének munkájáról. Mindannyian elmondhatjuk, hogy sokat tanultunk és a kapcsolatainkat tovább erősítettük.

Egyesületünk 2019. november 13. napján Balassagyarmaton tartja az EFOP – projekt záró rendezvényét, melynek a szervezését elkezdtük.  Az értékes  programra szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket.

A Hírlevél papír alapon 100 példányban készült és az ÉFOÉSZ, valamint saját honlapunkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné