2019. november

Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület nevében köszöntöm a Kedves Olvasót 2019. november hónapjában.

A hónapban több tevékenységet folytat egyesületünk. Kiemelendő az EFOP – projekt, melynek megvalósítása a vége felé közeledik és részeként az értelmi fogyatékossággal élő embereknek nyújtunk képzések formájában történő segítséget: vidéki és balassagyarmati helyszíneken. Célunk, hogy a családokban és a nagy intézményekben élőket segítsük. Napjainkban sok család foglalkozik azzal a kérdéskörrel, hogy szükség esetén szerette a XXI. század elvárásainak megfelelően: minden igényt kielégítő lakásotthonba kerüljön. A  nagyléptékű intézmények megszüntetését kormányunk is szorgalmazza. A megyénkben elindult folyamat eredményeként: Bercel községben felépültek a lakásotthonok, amelyekbe a községben működő nagyintézményből fognak beköltözni az érintett személyek. Szervezetünk őszintén bízik abban, hogy a lakásotthonokba történő költözések minél előbb realizálódnak.

Egyesületünk a fenti témában 2019. november 13. napjára regionális szakmai konferenciát szervezett, amelyen a szakma képviselőin kívül családokban élő érintett személyek és magánszemélyek is részt vettek. Visszajelzések szerint: sikeres programot valósítottunk meg.

November 25. napjára önérvényesítő fiataljaink és önkénteseink részére „Adventi Foglalkozás” – t szerveztünk.

December 2. napján Balassagyarmaton tartjuk a „Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja – Mikulás – Karácsonyi Ünnepség” programot. A megyei szintű integrált rendezvényt az erre az alkalomra kiírt irodalmi és rajzpályázat megnyitójával kötjük össze.  A programon sérült és egészséges fiatalok adnak színvonalas műsort. A rendezvényre a Szlovákiában dolgozó társegyesületeket is meghívjuk.

A 2020. évre szóló  szakmai témájú pályázatok írását folyamatosan végezzük. A tagsági díjak, az adományok és a személyi jövedelemadó 1%  – ának felajánlásai mellett az eredményes pályázatok egyesületünk működésének biztos alapjai.

A közeljövőben Elnökségi ülést, Felügyelő Bizottsági ellenőrzést tartunk  és leltározást végzünk. Az évet szakmai és pénzügyi beszámolásokkal kívánjuk zárni.

A hírlevél papír alapon 150 példányban készült és az ÉFOÉSZ, valamint saját honlapunkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné