2019. május

Kedves Olvasó! Egyesületünk Elnöksége nevében tisztelettel köszöntöm Önt 2019. év május hónapjában.  Elvégzett szakmai munkánkat az alábbiakban ismertetem.

Április 25. napján tartotta szervezetünk az éves közgyűlését. Főbb napirendi pontok: az egyesületünk Közhasznúsági Jelentése, a 2019. éves Szakmai Terv és a Pénzügyi Terv ismertetése és elfogadása voltak. Közhasznúsági Jelentésünket az Országos Bírósági Hivatal is elfogadta.

A május hónap a tavasz egyik legszebb hónapja. Május 7. napján értékes szakmai előadásokkal emlékeztünk meg az „Esélyegyenlőség Napja” – ról, az „Önálló Életvitel Napja” – ról és énekkel, versekkel, virágokkal köszöntöttük az Édesanyákat. Az alkalomra beérkezett szép pályamunkákból Balassagyarmaton a Madách Imre Városi Könyvtár Kupolatermében megrendezett  kiállítás napjainkban is látható.

Készülünk a következő ünnepekre, nevezetesen. a „Gyermek Nap” – ra és a „Pedagógus Nap” – ra is.

A 2019. éves tagsági jogviszonyok tekintetében: tisztelettel kérjük tagjainkat a tagsági díj rendezésére. Tagjaink sorába várjuk azon magánszemélyeket is, akik empátiával bírnak és segíteni kívánnak a fogyatékos emberek mindennapi életének könnyebbé tételében.

Bízunk abban is, hogy az általunk megszólított Magánszemélyek és Vállalkozások ez évben is felajánlják személyi jövedelemadójuk 1% – át. A beérkezett pénzeszközöket szervezetünk működési költségeinek kiegyenlítésére kívánjuk fordítani. Köszönjük szépen!

Szervezetünk Szakemberei az EFOP – projekt keretén belül május hónapban is folyamatosan végeznek csoportfoglalkozásokat Balassagyarmaton és a Bercel községben működő Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon Lakói részére. Ez utóbbiakban a szakosított szociális intézmény Szakemberei is segítenek, vagy részt vesznek. Célunk és bízunk abban, hogy a Lakókat minél eredményesebben és minél szélesebb körben fel tudjuk készíteni a lakásotthoni életre.

A Hírlevél papír alapon megjelent 100 példányban és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné