2019. augusztus

Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület Elnöksége köszönti a Kedves Olvasót 2019. augusztus hónapban.

Augusztusban tagjaink egy része még nyaral, kikapcsolódik és élményekkel töltődik fel. Ez így van rendjén, mert  szeptember hónapban ismét a dolgos hétköznapok kezdődnek.

Szervezetünkben nyáron is folynak az előkészítő munkák, ugyanis szeptember hónapban a megrendezésre kerülő programokra készülünk. Szervezzük az utazásokat és egyéb programokkal együtt járó egyéb tevékenységeket.

2019. szeptember 16. napján (hétfő) Budapesten kerül megrendezésre a már hagyománnyá vált országos szintű, integrált és közvélemény formáló rendezvény: a „Sérült Gyermekek Napja”. A program helyszíne a Fővárosi Állat és Növénykert lesz. Ez évben egy autóbusszal készülünk a rendezvényre, illetve budapesti felajánlás esetén további egy autóbuszt kívánunk biztosítani sajátos nevelési igényű és szociálisan hátrányos helyzetben élő fiatalok részére. Az idén is lesznek tagjaink, akik személygépkocsikkal utaznak a programra. Az állat és növénykert kiváló terep a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. Bízunk abban, hogy az előző évekhez hasonlóan; minden társunk jól fogja magát érezni Budapesten.

Szeptember hónapban az integrált általános iskolákban tanuló sajátos nevelési igényű és enyhe fokban értelmi fogyatékossággal élő tanulók körében folytatni kívánjuk az önérvényesítő csoportfoglalkozásokat. A programokkal célunk a fiatalok érdekérvényesítő képességeinek fokozása és társadalmunkba történő mielőbbi beilleszkedésük.

Közel egy éve nyitotta meg egyesületünk – az EFOP – projekt kapcsán – az Önálló Életviteli Centrumot Balassagyarmaton, amely Nógrád megyei szinten végzi tevékenységeit. Gyakorlatilag már a centrum megnyitása előtti hónapokban megkezdtük Balassagyarmaton a családokban, és Bercel községben szociális intézményben élő fogyatékos fiatalok önálló életre történő felkészítését. Tevékenységünk ez évben az úgynevezett okos eszközök – telefon és tablet – használatának megtanításával bővült. Reméljük, hogy az elsajátított ismeretek hozzájárulnak mindennapjaik könnyebbé tételéhez.

Szeptember végén Elnökségi Ülést tartunk és kiírásra kerülnek a december hónap jeles ünnepeihez kapcsolódó irodalmi és rajzpályázataink is. Ez évben is várjuk az elkészített, nagyon szép munkákat.

A Hírlevél 100 példányban készült és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné