2019. április

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége: ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő  Egyesület nevében köszöntöm a Kedves Olvasót: 2019. április hónapban.

Április 10. és 11. napján az EFOP – projektben dolgozó négy szakember szakmai képzésben vett részt. Ebben a hónapban is folytatódtak a workshopok Balassagyarmaton és Bercel községben. A képzésekben 60 érintett személy vesz részt.

Ez évben a „Föld Napja” ünnep egybeesett a Húsvét Ünnepével. A tavaszi szünet miatt is: az intézmények április 25. napján emlékeznek meg a „Föld Napja” – ról, amely programokhoz egyesületünk is csatlakozik.

Április hónap végén egyesületünk Közgyűlést tart, melynek fő napirendi pontja a Szervezetünk 2018. éves Közhasznúsági Jelentésének elfogadása lesz.

Készülünk május 7. napjára, ugyanis ezen a napon 13 óra 30 perces kezdettel Balassagyarmaton rendezzük meg az „Esélyegyenlőség Napja” – Önálló Életvitel Napja – „Anyák Napja” integrált, szemléletformáló programot. Ez alkalomból  előzetesen irodalmi és rajzpályázatot írtunk ki, melyre hazánkból és Szlovákiából összességében több, mint 150 darab pályamunka érkezett be. A pályamunkákból kiállítást rendezünk. Az ünnepségen megemlékezünk az esélyek egyenlőségéről, beszámolunk az Önálló Életviteli Centrumunk tevékenységérő és köszöntjük az Édesanyákat. Kulturális műsorokkal tesszük emlékezetesebbé a rendezvényt. Jutalmazni kívánjuk a pályázatokat beküldő fiatalok egy részét, a felkészítő szakembereket, a fellépő személyeket, az Édesanyákat pedig 1 – 1 szál virággal fogjuk köszönteni. A rendezvény terveink szerint vendégvárással ér véget.

Szíves tájékoztatásul: 2019. évben is várjuk egyesületünkbe a régi tagokat, továbbá új tagok és önkéntes segítő munkatársak jelentkezését is köszönettel vesszük.

Köszönettel elfogadjuk a magánszemélyek és vállalkozások személyi jövedelemadója 1%- nak felajánlásait. Az így befolyt pénzösszeget szervezetünk a működési célú kiadásokra fogja fordítani.

A Hírlevél 100 példányban jelent meg és a www.efoesz.hu, valamint a www.elfogadasert.eu honlapokon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné