2018. szeptember

Köszöntöm a Kedves Olvasót 2018. szeptember hónapban. Mintha nem is őszi hónapba léptünk volna. A hírlevél írásakor még igazi nyár van, de a levelek színei már jelzik, hogy ha lassan is, de megérkezik az ősz.

Szeptemberben ismét kinyitották kapuikat az iskolák. Megsokasodtak a munkák a családokban, valamint intézményekben. Szervezetünk is dolgozik azért, hogy vállalt feladatainkat időben teljesíteni tudjuk. Egyesületünkben az őszi programok előkészítő tevékenységeit a nyári hónapokban kezdtük el. A napokban pedig az oktatási intézményekben elkezdtük az önérvényesítő csoportfoglalkozásokat.

Az EFOP – projekt kapcsán június hónaptól két önérvényesítő fiatalt folyamatosan készítünk fel az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok körében végzendő csoportmunkára.

Augusztus hónapban már szerveztük a Budapesten 2018. szeptember 17. napján megrendezett országos szintű, integrált és közvélemény formáló rendezvényt, a „Sérült Gyermekek Napja” programokon való részvételünket. Balassagyarmatról két autóbuszt indítottunk és külön autóbuszt rendeltünk a Bercel községben működő Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon Lakóinak és a Munkatársaknak, hogy Ők is eljuthassanak a rendezvényre. Segítettünk a Szlovákiában dolgozó társegyesületek regisztrációjában. Párkányból, Szencről, Marcelházáról, Komárnóból és Galántáról is érkeztek sérült emberek és kísérőik. Ezen a napon Budapesten verőfényes napsütés fogadott. A szép idő egész nap folyamán kitartott, amely nagymértékben hozzájárult a résztvevők jó hangulatához. A Budapesti Fővárosi Állat és Növénykert kiváló terep nagy rendezvények megtartására. Tágas, szép, több ezer ember befogadására alkalmas.  A rendezvény célja volt: együtt lenni, kikapcsolódni, barátságokat kötni, ápolni és erősíteni, szakmai tapasztalatokat cserélni. A köszöntők után színvonalas kulturális műsorok váltották egymást, sok örömet szerezve fogyatékos és egészséges társainknak. Az állat és növénykertben nagyokat sétáltunk, beszélgettünk és természetesen a gazdag élővilágot is megnéztük. Élményekkel feltöltődve utaztunk haza. Az erre a célra kapott támogatást az ÉFOÉSZ Központi Irodájának ezúton is megköszönjük.

Bemutatkozási szándékkal készülünk a következő, Érsekvadkerten megrendezésre kerülő „Nógrád Megye Napja” rendezvényre, melynek időpontja: 2018. szeptember 22.

Egyesületünk 2018. szeptember 25. napján Balassagyarmaton tartja az EFOP – projekt nyitó rendezvényét, amelyet a”Családok Éve” alkalmából szervezett konferenciával kapcsolunk össze.  Az értékes  programra szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket.

A Hírlevél papír alapon 100 példányban készült és az ÉFOÉSZ, valamint saját honlapunkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné