2018. október

Köszöntöm a Kedves Olvasót 2018. október hónapban. Egyesületi munkáinkról számolunk be. 

 Az időben kicsit visszamenve: 2018. szeptember 17. napján, Budapesten került megrendezésre a „Sérült Gyermekek Napja”.  Nógrád megyéből három autóbuszt indítottunk és megyénk más részéből is érkeztek tagjaink az országos szintű, integrált és közvélemény formáló rendezvényre. Nagyon jól éreztük magunkat és élményekben gazdagon tértünk haza. Köszönjük a rendezvény Szervezőinek.

Szeptember 22.-én a „Nógrádi Megyenap”-on vettünk részt Érsekvadkert településen. A program minden szerveződésnek/résztvevőnek kiváló bemutatkozási lehetőséget biztosított.  Egyesületünk egyéb karitatív szerveződésekkel együtt: az Esélyek Utcája”-ban kapott helyet. Sajnos, a borongós, esős idő nem kedvezett a résztvevőknek, programunk a kora délutáni órákban ért véget.

2018. szeptember 25. napján rendeztük meg az „Önálló Életviteli Centrum megnyitó rendezvényünket, amelyet „Konferencia a családok évében” kapcsoltunk össze. A rendezvényről az IPOLY Televízió, a MEGAFON Rádió és a „Gyarmati Hírek” újság is beszámolt. Itt hívtuk fel a figyelmet a decemberi ünnepeinkhez kapcsolódó pályázati kiírásunkra.

Október 1. – én az EFOP – projekthez kapcsolódóan: Budapesten workshop felkészítő napon vettünk részt.

Egyesületünk október 5. napjára: meghívást kapott a szlovákiai Komáromban megrendezett „Carissimi Nonprofit Alap konferenciájára, mely az „Akadálymentesítés a szívekben és a fejekben” címet kapta. Szervezetünknek volt lehetősége bemutatkozni és fogyatékos fiataljaink pedig kézműves foglalkozáson vettek részt. Értékes előadásokat hallottunk. Nagyon örülünk, hogy kapcsolataink tovább bővültek és erősödtek. Szakmailag is megerősödve utaztunk vissza. A meghívást köszönjük.

Az EFOP – projekt kapcsán: október 13. napján valósítottuk meg az első workshopot a Bercel községben működő Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthonban. A csoportfoglalkozáson 12 fogyatékos személy vett részt. A „Szabadidő/időbeosztás” témaköreit munkafüzet segítségével közösen dolgoztuk fel. A téma sokszínűsége és fontossága miatt is: a résztvevők nagyon aktívak és érdeklődőek voltak. A további eredményes együttműködés reményében köszöntünk el a résztvevőktől. Azóta egy másik csoportnál – ugyanezen témakörben tartottunk csoportfoglalkozást – eredményesen. A workshopokat ez évben lehetőség szerint. heti rendszerességgel kívánjuk folytatni.

Hamarosan megérkezik a december hónap is. A szép ünnepeink szervezését egyesületünk megkezdte.

A Hírlevél papír alapon 100 példányban készült és honlapjainkon is olvasható.

Felelős: Fábri Lászlóné