2018. november

Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület nevében köszöntöm a Kedves Olvasót november hónapban.

A hónapban több tevékenységet folytat egyesületünk. Kiemelendő az EFOP – projekt, melynek részeként jelenleg értelmi fogyatékossággal élő embereknek nyújtunk képzések formájában történő segítséget: vidéki és balassagyarmati helyszíneken. Célunk, hogy a családokban és a nagy intézményekben élőket segítsük. Napjainkban sok család foglalkozik azzal a kérdéskörrel, hogy szükség esetén szerette úgynevezett lakásotthonba kerüljön a további, minőségi ellátás biztosítása érdekében. Ugyanakkor a nagyléptékű intézmények megszüntetését kormányunk is szorgalmazza. A megyénkben elindult folyamat eredményeként: Bercel községben már épülnek a lakásotthonok, amelyekbe a községben működő intézményből költöznek be az érintett személyek. Szervezetünk az értelmi fogyatékossággal élő embereknek kíván folyamatosan segíteni. Szervezetünk is nagyon  várja, hogy a lakásotthonok mielőbb elkészüljenek. A biztonságos és minőségi lakhatás minden embert egyenlő mértékben illet meg.

December hónap első napjaiban Balassagyarmaton tartjuk a „Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja – Mikulás – Karácsonyi Ünnepség” – et. A megyei szintű integrált rendezvényt az erre az alkalomra kiírt rajzpályázat megnyitójával kötjük össze.  A programon terveink szerint sérült és egészséges fiatalok adnak színvonalas műsorokat. A rendezvényre a Szlovákiában dolgozó társegyesületektől is várunk vendégeket.

Hírlevelünkben köszönetet mondunk azon magánszemélyeknek, akik személyi jövedelemadójuk 1% – át szervezetünk további stabil működése céljából ajánlották fel.

Tervezzük a 2019. évre vonatkozó pályázatok megírását, hiszen a tagsági díjak, az adományok és a személyi jövedelemadó 1%  – a felajánlásai mellett az eredményes pályázatok egyesületünk működésének biztos alapjai.

A hónapok gyorsan telnek, ezért az adminisztratív jellegű munkáink is megszaporodtak. Elnökségi ülésre, Felügyelő Bizottsági ellenőrzésre és leltározásra készülünk. Az évet szakmai és pénzügyi szempontból is zárni szükséges, mindennapjainkban ezen feladatok is nagy fontossággal bírnak.

A hírlevél papír alapon 100 példányban készült és az ÉFOÉSZ, valamint saját honlapunkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné