2018. március

Köszöntöm a Kedves Olvasót 2018. március hónapban!

Március hónapban is folyamatos a tagkártya 2018. évre történő érvényesítése. Egyesületünk bízik abban, hogy egyre többen megújítják tagságukat és új személyek is csatlakoznak szervezetünkhöz. Továbbra is várjuk a segíteni szándékozó emberek jelentkezését.

Egyesületünk  jogosult a személyi jövedelemadó 1% – a fogadására. Amennyiben ÖN még nem kötelezte el magát más szervezet irányába, felajánlását nagyon köszönjük! A felajánlásokat a NAV juttatja el a szervezetekhez, amelyek azokat működési kiadásokra fordíthatják.
Egyesületünk adószáma: 18224544-1-12

Március hónapban az 1848. – as szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett ünnepségeken önérvényesítő fiataljaink mellett tagjaink is részt fognak venni. Reméljük, hogy a téli napok után egy barátságosabb napon ünnepelhetünk.

A 2017. évi pályázatok elszámolásait folyamatosan végezzük, közben nagy részben elkészítettük az ez évre szóló pályázatainkat. Bízunk abban is, hogy pályázataink nagy része ismét eredményes lesz, hiszen ezek a források a működésünk és szakmai rendezvényeink biztos alapjai. 2018. évben szeretnénk üdültetni sérült fiatalokat is.

Május első napjaiban készülünk a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház által a festői szépségű Salgóbányára szervezendő „Családi Nap” egész napos programokon is részt venni. A rendezvény tervezett résztvevői önérvényesítő fiataljaink, kísérőik és tagjaink.

Az egyesület – az elmúlt évekhez hasonlóan –  most is írt ki rajz és irodalmi pályázatot; az „Esélyegyenlőség Napja – Anyák Napja” ünnepeinkhez kapcsolódóan. A témakörök: „Akadálymentes környezetem”, „Az Anya” és a „A Család”. A pályamunkák beérkezése folyamatos. Szeretnénk, ha minél több társegyesülettől és külföldi barátainktól is érkeznének alkotások. A pályamunkákból kiállítást rendezünk. A kiállítást és az ünnepi rendezvényt május első napjaiban tervezzük megtartani. A rendezvény helyszíne Balassagyarmaton a Madách Imre Városi Könyvtár lesz. A pályázati felhívások egy részét postázzuk, továbbá az ÉFOÉSZ honlapján és saját honlapunkon is hamarosan közzé tesszük. AZ ALKOTÁS BENNED VAN!

Az ÉFOÉSZ honlapjának címe: www.efoesz.hu

Honlapunk címe: www.elfogadasert.eu

A hírlevél megjelent: 100 példányban. Felelős: Fábri Lászlóné