2018. február

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége: ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület 2018. évben is tisztelettel kéri a magánszemélyek jövedelem adója 1%-nak felajánlásait. Szervezetünk mind a szakmai, mind a kulturális tevékenységet a legmagasabb szinten kívánja továbbra is megvalósítani. A felajánlott pénzeszközöket tehát a működési és a szakmai feladataink megvalósítására fordítjuk.

Egyesületünk adószáma: 18224544-1-12             A felajánlásokat köszönjük szépen.

Szervezetünk az érdekvédelmi tevékenységein belül továbbra is végzi tagjaink és a hozzánk forduló ügyfelek segítését. Érdekvédelmi és szakmai munkáink: szociális, egészségügyi és jogi tanácsadás, ügyintézések, munkalehetőségek keresése fogyatékos emberek számára, képzések és továbbképzések megvalósítása, szakmai anyagok és kiadványok szerkesztése, szakmai fórumok, rendezvények és konferenciák szervezése, szabadidős és kulturális programok megvalósítása, önérvényesítő csoportok működtetése, a szakosított szociális intézményekben dolgozó munkatársak szakmai támogatása, a támogatott lakhatás segítése, a hazai és határon túli kapcsolataink további erősítése.

Szervezetünk 2017. évben pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma/Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.-hez, valamint a Nemzeti Együttműködési Alaphoz, amelyek elbírálásai folyamatban vannak. Bízunk abban, hogy mindhárom pályázatunk eredményes lesz, amelyek egyesületünk további erősödését és családok segítését biztosítják.

Minden év februárjának utolsó napjával befejeződik a tagsági jogviszony, illetve azt március 1. napjától kezdődően tagjainknak szükséges megújítani. Folyamatosan várjuk régi tagjaink érvényesítési szándékát, melyet a 700 Ft/év tagsági díj rendezésével – csekken, vagy a házipénztárba történő befizetésével – tehetnek meg.

Továbbá tagjaink közé várjuk azokat a magánszemélyeket is, akik empátiával bírnak a fogyatékos emberek irányába és önkéntesként is segíteni kívánják tevékenységeinket.

Ez úton kérjük Tagságunkat, hogy a városunkban és a településeken 1848. március 15. évfordulójára megrendezendő ünnepségeken minél nagyobb számban szíveskedjenek részt venni. Köszönjük szépen!

Ismét közeledik a fogyatékos védelem egyik nagy ünnepe: az ESÉLYEGYENLŐSÉG NAPJA, továbbá: az ANYÁK NAPJA. A jeles ünnepek alkalmából március elején pályázatok kerülnek kiírásra, amelyeket minden intézménynek és karitatív szerveződésnek elküldünk, illetve azok az ÉFOÉSZ honlapjára és saját honlapunkra is hamarosan felkerülnek.

A Hírlap megjelent 2018. február hónapban, 100 példányban és a honlapjainkon is olvasható: www.elfogadasert.eu  www.efoesz.hu

Felelős: Fábri Lászlóné