2018. december

Egyesületünk nevében köszöntöm a Kedves Olvasót 2018. utolsó, decemberi hónapjában.

Szervezetünkben sokrétű munka folyik. Egyrészt az EFOP –  projekt kapcsán Balassagyarmaton és vonzáskörzetében,  továbbá a Bercel községben működő Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthonban élő értelmi fogyatékosok személyeknél folytatódtak a workshopok, egyszerűen fogalmazva: a csoportfoglalkozások.  Az érintett résztvevő személyek a témák iránt nagyon érdeklődőek, aktívak és ügyesek. A csoportfoglalkozások – terveink szerint 2019. év elején folytatódnak.

December 04. napján rendeztük meg a „Fogyatékossággal Élő Emberek Napja – Mikulás – Karácsonyi Ünnepséget. Az integrált, közvélemény formáló rendezvénynek Balassagyarmaton a Madách Imre Városi Könyvtár adott otthont. Az ünnepségre meghívtuk az irodalmi és rajzpályázatunkra beérkezett munkák alkotóinak egy részét, szülőket, oktatási intézményekben tanuló és szakosított szociális intézményekben lakó fiatalokat. A program kezdetén jött a Mikulás, aki almát, csokoládét és más finomságokat hozott a nagy kosarában. A rendezvényt egyesületünk elnöke: Szabó Ágnes nyitotta meg, majd önérvényesítő fiatalok, a városban működő zeneiskola növendékei és a berceli szakosított szociális intézményben élő két érintett személy adtak szép műsorokat. Az irodalmi alkotásokból és a rajzokból rendezett kiállítást a Kiss Árpád Általános Iskola rajzszakos tanára: Hlavayné Gortva Éva nyitotta meg. Ezután az alkotóknak, a szereplőknek és a felkészítőknek és a szülőknek is:  Mikulás és ajándék csomagokat adott át szervezetünk. Az ünnepség vendégvárással ért véget.

December 04. – én további rendezvényre kapott meghívást egyesületünk. Az ünnepségen adták át „Az Év Nógrád Megyei Önkéntese Díj 2018” elismerést, amelyet a fogyatékos emberekért végzett lelkiismeretes munkájáért egyesületünk Önkéntes Csoportja is megkapott. Az elismerésnek örülünk, mely további, minőségi munkára és példamutatásra ösztönözi önkéntes csoportunkat.

Megtartottuk az év utolsó Elnökségi  Ülését és a Felügyelő Bizottsági ellenőrzést. A leltározás elvégzésére készülünk és az évet szakmailag és pénzügyileg is lezárjuk.

KÖSZÖNJÜK TÁMOGATÓINK SEGÍTSÉGÉT! SZÉP KARÁCSONYT ÉS BKÉS, BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

A Hírlevél készült papír alapon 100 példányban és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné