2018. augusztus

Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület Elnöksége köszönti a Kedves Olvasót 2018. augusztus hónapban.

A nyári hónapban tagjaink nagy része még a pihen, üdül, nyaral és élményekkel töltődik fel. Ez így van rendjén, mert aztán szeptemberben ismét a dolgos hétköznapok kezdődnek.

Egyesületünkben dolgozunk, a szeptember hónapban megrendezésre kerülő programokra készülünk. Szervezzük az utazásokat és a programokkal együtt járó egyéb tevékenységeket.

  1. szeptember 17. napján (hétfő) Budapesten kerül megrendezésre a már hagyománnyá vált országos szintű, integrált és közvélemény formáló rendezvény: a „Sérült Gyermekek Napja”. A program helyszíne a Fővárosi Állat és Növénykert lesz. Az elmúlt évben autóbusszal 100 személy, továbbá személygépkocsikkal 16 személy kirándult Budapestre. Ez évben is: legalább két autóbusszal készülünk a rendezvényre. Az állat és növénykert kiváló terep a kikapcsolódásra és a feltöltődésre. Bízunk abban, hogy az előző évekhez hasonlóan minden társunk jól fogja magát érezni a rendezvényen.
  2. szeptember 22. – én (szombat) Érsekvadkert községben kerül megrendezésre „Nógrád Megye Napja”, melyen egyesületünk is részt kíván venni. Az egész napos programon önkormányzatok, oktatási és egyéb intézmények, nem utolsó sorban karitatív szervezetek mutatkoznak be. Szervezetünk részére is kiváló lehetőség tevékenységeinket a résztvevőkkel megismertetni.

Szeptember 25. napjára (kedd) szervezi egyesületünk az EFOP – Projekt kapcsán az Önálló Életviteli Centrum Nógrád megyei megnyitását Balassagyarmaton. A 2018. év a „Családok Éve”. A centrum megnyitója után szervezetünk „Konferencia a Családok Évében” programot kívánja megrendezni. Érintett szülőket és szakembereket kérünk, hogy mondják el örömeiket, gondjaikat és adjanak tanácsokat, hogy minél hatékonyabban és sikeresen segíthessük mindennapi, áldozatos tevékenységeiket.

A hetek gyorsan telnek egyesületünkben is. Szeptember végén kiírásra kerülnek a december hónap jeles ünnepeihez kapcsolódó irodalmi és rajzpályázataink is. Reméljük, hogy – mint az előző ünnepek alkalmával is – nagyon szép és értékes munkákat jutalmazhatunk.

A Hírlevél készült 100 példányban és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné