2018. április

Köszöntöm a Kedves Olvasót 2018. év április hónapban. Ön az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület hírlevelét olvassa.

Szervezetünk nagyon örül annak, hogy részt vesz az ÉFOÉSZ Központi Irodája által elkészített és sikeresnek minősített EFOP 1.1.5-17-2017-00003 pályázati azonosító szám alatti, „INFOKOMMUNIKÁCIÓS ALAPÚ TÁVSZOLGÁLTATÁS KIALAKÍTÁSA AZ ÉFOÉSZ-NÉL” című projekt megvalósításában. Bízunk abban, hogy nagymértékben hozzájárulhatunk a magyar társadalom, ezen belül Nógrád megye fogyatékos ügyének előre mozdításában. A projekt kapcsán egyesületünk megjelölte az önálló életvitel centrumvezető és a mentor személyét. Az önérvényesítő fiatal személyét a közeljövőben fogjuk kiválasztani.

Ebben a hónapban szükséges szakmai és pénzügyi beszámolókat készíteni, azokat elküldeni a Nemzeti Együttműködési Alap szakmai és működési célú támogatások tekintetében. Azok lezárását is igyekszünk a megjelölt határidő előtt minél előbb megtenni.

Május első napjaiban készülünk az ÉFOÉSZ Központi Irodája által megrendezésre kerülő „Önálló Életvitel Napja”–n részt venni.

Közben készülünk az „Anyák Napja” alkalmából szervezendő koncertekre, az „Esélyegyenlőség Napja – Anyák Napja – Önálló Életvitel Napja” integrált, közvélemény formáló rendezvényeinkre is. Ez alkalomból  irodalmi és rajzpályázatot hirdettünk az „Akadálymentes környezetem”, „Az Édesanya” és „A Család” témakörökben. A pályázatra várjuk a hazánkban élő fogyatékos és egészséges fiatalok munkáit, továbbá, a határainkon túli fiatalok pályázati anyagait. Programunkat tehát kiállítással egybekötve tervezzük megrendezni. Rendezvényünkre meghívást kapnak a pályázatunkban résztvevő személyek, szociális intézmények, társszervezetek, az ÉFOÉSZ Központi Irodájának Munkatársai, egyéb intézmények, önkormányzatok képviselői és támogatóink. A rendezvény helye: a Balassagyarmat működő Madách Imre Városi Könyvtár Kupolaterme lesz.

Szervezetünk meghívást kapott a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház által megrendezésre kerülő, megyei szintű „Családi Nap” rendezvényre, amelynek helyszíne: Salgóbánya lesz. A programon a résztvevő szervezetek és alapítványok szakmai és kulturális bemutatkozási lehetőséget kapnak. Egyesületünk tagjai a programokon részt kívánnak venni.

A Hírlevél készült 100 példányban és honlapjainkon is olvasható: www.efoesz.hu és www.elfogadasert.eu Felelős: Fábri Lászlóné