2017. október

Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület köszönti a Kedves Olvasót 2017. október hónapban. ezúttal összefoglaljuk az elmúlt  hónap történéseit és október első felének tevékenységeit. Szeptember 16. napján Szécsény városban jártunk és többen megnéztük a településen megrendezett Szüreti Felvonulást és az utána következő Bál egy részét.  A néptáncosok között jó volt felfedeznünk tagjainkat, nagyon színvonalas előadásokat láttunk.

Szeptember 18. – án Budapesten a „Sérült Gyermekek Napja” országos szintű, közvélemény formáló rendezvényen vettünk részt; Nógrád megyéből 120 személy.  Szervezetünk több Szlovákiában működő társegyesületnek segített abban, hogy a rendezvényen részt vehessenek. Ezen a szép napon kikapcsolódtunk, feltöltődtünk, szakmai véleményeket cseréltünk, ismerkedtünk. Élményekben gazdagon utaztunk haza.

Szervezetünk – a Nógrád Megyei Önkormányzat meghívására – 2017. szeptember 23. napján; a XI. Nógrádi Megyenapon vett részt, amely ez évben Pásztó városban került megrendezésre. Az egész napos szakmai és kulturális programokon célunk volt bemutatkozni és szakmai kiadványainkkal felhívni a figyelmet a támogatott lakhatás kérdésköreire, annak szükséges elindítására.

2017. szeptember 27. napján egyesületünk regionális szakmai konferenciát szervezett „Kiváltás -Támogatott Lakhatás” témakörben. Célunk volt tanulni és szakmailag fejlődni, hiszen Nógrád megyében ez évben indult el a támogatott lakhatás folyamata. A konferencián a téma kiváló ismerői tartottak előadásokat és mondták el tapasztalataikat. A visszajelzések kivétel nélkül pozitívak. Őszintén bízunk abban, hogy rendezvényünkkel hozzájárulhattunk a nagyintézményekben lakó embertársaink családias környezetekben történő lakhatási feltételeinek kialakításához.

Szeptember utolsó hetében a NAV átutalta a személyi jövedelemadó 1%- a felajánlásait, a támogatásokat megköszönjük.

Október elején szervezetünk Elnökségi Ülést tartott. A témakörök személyi kérdésekről, a szakma és a gazdálkodásunk témaköreiről szóltak. Egyesületünk elnökváltás előtt áll. Ennek érdekében a hónap végén közgyűlést tartunk.

A közelgő decemberi ünnepekre is gondolva: már hagyományként irodalmi és rajzpályázatokat írtunk ki. A pályázati felhívást az intézményeknek elküldtük és az honlapunkon is elérhető. Várjuk a szép pályamunkákat ez esetben is.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban készült és az egyesület honlapján is olvasható.                                  Felelős: Fábri Lászlóné