2017. június

Köszöntöm a Kedves Olvasót. Ön a 2017. június havi hírlevelét olvassa.

Mivel a május hónapban megjelent hírlevelünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával megvalósult projektről szólt, jelen hírlevélben először a május további történéseiről adunk tájékoztatást.

2017. május 4. napján tartotta szervezetünk a második Elnökségi Ülését és azután a Közgyűlését, amelyen elsősorban egyesületünk Közhasznú Jelentésének megtárgyalásával és elfogadásával foglalkoztunk. Ezt követően az „Esélyegyenlőség Napja – Anyák Napja – Önálló Életvitel Napja” megyei szintű, közvélemény formáló, integrált, kulturális rendezvényünket tartottuk meg Balassagyarmaton. A rendezvény előzményeként irodalmi és rajzpályázatot hirdettünk, melyre összességében 108 darab pályamunka érkezett be Magyarországról és Szlovákiából. Ezekből nyílt kiállítás a kulturális rendezvény keretén belül. A meghitt hangulatú rendezvényen szó volt a fogyatékos és az egészséges emberek esélyeiről, az önálló életvitel kérdésköreiről és köszöntöttük az Édesanyákat.

Május 6. napjára: a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház „Családi Nap” – ra hívta szervezetünket Somoskő várához. Egyesületünket 10 fő képviselte.

Május hónapban 3 konferencián, illetve szakmai megbeszélésen; egyesületünkből 1 – 1 személy vett részt. A témakörök a fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek szakmai segítései és ellátásai, az autizmus és annak Nógrád megyei helyzete voltak. A Nógrád Megyei Munkaügyi Központ szakmai megbeszélése az egészséges és a megváltozott munkaképességű személyek munkavállalásával kapcsolatos tudnivalókról szólt.

Az ÉFOÉSZ Központi Irodája által szervezett „Önálló Életvitel Napja” – n és az Országos Küldöttközgyűlésen sajnos nem tudtunk részt venni.

Pályázatok
Szervezetünk ez évben 2 pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alaphoz; egyrészt működési kiadásaink, másrészt kulturális feladataink támogatása céljából, mindkettő pályázat eredményes.               Kulturális rendezvény támogatása címén nyújtottunk be pályázatot Balassagyarmat Város Önkormányzatához. A Városházától hivatalos visszajelzés még nem érkezett.

Az ÉFOÉSZ Központi Irodája 2017. évben is támogatni kívánja egyesületünk minden térre kiterjedő szakmai működését.  A támogatást ez úton is megköszönjük.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban készült, a honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné