2017 július

Köszöntöm a Kedves Olvasót. Ön az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület 2017. július havi hírlevelét olvassa.

A július hónap a nyaralások, kikapcsolódások és a feltöltődések hónapja. Egyesületünk vezetői és tagjai is lehetőségük szerint  pihennek, kikapcsolódnak és dolgoznak. A tevékenységeinket napi rendszerességgel elvégezzük.

Július első napjaiban készítettük el a Balassagyarmat Város Önkormányzata által kiírt és eredményes kulturális pályázat beszámolóit.

Elkészítettük és beadtuk az ÉFOÉSZ által kiírt pályázatra szóló szakmai programjainkat.

A kiváltás/támogatott lakhatás folyamata Nógrád megyében is elkezdődött. A kiváltás azt jelenti, hogy megszűnnek a nagyméretű, fogyatékos személyeket ellátó szociális intézmények és ezáltal a  sérült emberek családias lakásotthonokba költöznek. A folyamat Nógrád megye esetében először a Bercel községben működő Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon lakóit érinti. Szervezetünk üdvözli a lehetőséget, mert ez által realizálódik a társadalmi integráció, az elfogadás és a társadalomba történő befogadás.  Alapállás, hogy hazánkban minden ember egyenlő jogokkal és egyenlő méltósággal bír, a humánum, az egyenlő bánásmód és hozzáférés minden embert  egyenlő mértékben illeti meg.

Egyesületünk szervezeti munkáinkra és a kora őszi szakmai és kulturális programokra is koncentrál. Szeptember hónapban három fontos rendezvényünk lesz. Nevezetesen Budapesten az országos szintű „Sérült Gyermekek Napja”, majd a „Nógrád Megye Napja” és nem utolsó sorban: regionális szakmai konferencia megrendezésére készülünk, melynek témája a támogatott lakhatás lesz. Mindhárom rendezvény tekintetében a szervezéseket elkezdtük.

Két kiadványt készülünk megjelentetni, mindkettőt a támogatott lakhatás témakörben. Az egyik kiadványt egészséges társaink részére, a második kiadvány könnyen érthető formában, fogyatékos személyek részére készül. Bízunk abban, hogy szakmai anyagainkkal segítjük a települési önkormányzatok szakembereinek munkáját a támogatott lakhatás segítését illetően. Másrészt pedig segítünk a fogyatékossággal élő embereknek az  előttük álló új ismeretek megértésében és azok elfogadásában.

Szervezetünk önkéntes segítőnek várja azokat az egészséges magánszemélyeket, akik szabad idejükben segíteni szeretnének tevékenységeinkben. Irodahelyiségünkben munkanapokon 8 órától 16 óráig fogadjuk az ügyfeleket. Köszönjük szépen!

A hírlevél az ÉFOÉSZ központi honlapján és saját honlapunkon is olvasható. Papír alapon 150 darab példányban készült. Felelős: Fábri Lászlóné