2017. január

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége: ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület 2017.év január hónapjában Békés, Boldog Új Évet, erőt és egészséget, minden jót kíván valamennyi Kedves Olvasójának. Bízunk abban, hogy az Új évben is egyre többen olvassák lapunkat. A hírlevél havi rendszerességgel jelenik meg ez évben is és az ÉFOÉSZ, valamint az egyesületünk honlapján is olvasható.

Szervezetünk a 2017.évet képzések szervezésével és indításával nyitja meg. Örülünk annak, hogy a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. a múlt évben beadott pályázatunkat eredményesnek értékelte. Ezáltal 28 fő szociális szakember és 12 fő fogyatékos személy képzésére kaptunk lehetőséget. A képzések térítésmentesek. A szakemberek a 30 órás képzés sikeres elvégzése után 25 akkreditációs pontot szereznek. A projekt megvalósítása szervezés alatt áll és terveink szerint 2017. február utolsó hetében kezdődik. A képzésekre történő jelentkezéseket 2017. január utolsó napjáig várjuk. A képzések témája: „A támogatott döntéshozatal”

Egyesületünk további pályázatokon is dolgozik. A Nemzeti Együttműködési Alaphoz a működési célú pályázatot elkészítettük és az beadásra került.

Szintén a Nemzeti Együttműködési Alaphoz kívánunk beadni szakmai célú pályázatokat is. A céljaink és feladataink továbbra is adottak: azok megvalósítása tekintetében további szakmai rendezvényeket tervezünk, azokhoz a pénzforrásokat pályázatok útján is keressük.

Mindennapi vállalt tevékenységeink mellett továbbra is keressük azokat az utakat és lehetőségeket, amelyek a fogyatékosságokkal élő társaink és családjaik mindennapjainak javítását, a minőségi mutatók javítását szorgalmazzák.

A 2017. évben hamarosan kiküldjük régi tagjainknak az éves tagsággal kapcsolatos információkat és a tagdíj befizetésével kapcsolatos tudnivalókat. Őszintén reméljük, hogy tagjaink száma továbbra is emelkedni fog.

Ez évben is várjuk azon magánszemélyeknek a jelentkezését, akik önkéntes segítőink kívánnak lenni ez évben. Minden empátiával rendelkező személy jelentkezését elfogadjuk, aki eseti jelleggel segíteni kívánja mindennapi tevékenységeinket. A segítés formái általában: egyszerű irodai munkák, terepmunka, szórólapozás, sérült társaink rendezvényekre történő kísérése és rendezvények megvalósításában való segítség. A jelentkezéseket munkanapokon 8 órától 12 óráig várjuk a Balassagyarmat Bajcsy-Zsilinszky út 3. szám alatti irodahelyiségünkben.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban készült. Felelős: Fábri Lászlóné