2017. december

Kedves Olvasó!  Elérkeztünk az idei év utolsó hónapjához. A családoknak, a gyerekeknek és minden embernek közelednek a Karácsony Ünnepei és már itt a 2018. – as év is. Azonban decembert írunk. Telve vagyunk hivatalos ügyek intézésével, kulturális rendezvények szervezésével, jelentések készítésével és leltározással zárjuk a 2017. évet. Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület 2017. december 6. napján tartotta meg „Fogyatékossággal Élő Emberek Napja – Mikulás – Karácsonyi Ünnepségét. A decemberi rendezvény  előtt pályázatot hirdettünk „Akadálymentes környezetem – Karácsony – az én Karácsonyom” témakörökben. Felhívásunkra – nagy örömünkre162 darab munka érkezett be Borsod-Abaúj-Zemplén,- Heves és Nógrád megyékből, továbbá szlovák társegyesületeinktől. A pályázatra beérkezett képekből és írásokból  kiállítást rendeztünk.  A meghitt ünnepségen résztvevőket egyesületünk elnöke: Szabó Ágnes köszöntötte, a kiállítást Kovács Ferenc úr, Balassagyarmat Város Díszpolgára nyitotta meg. A rendezvényen nagyon szép műsort adtak az Önérvényesítő Csoportjaink Tagjai, valamint a  Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola Növendékei és Tanárai. A fellépőket és a pályamunkákat beküldőket szervezetünk csomagokkal és ajándékokkal jutalmazta. Nagyon örültünk a Mikulás-bácsinak, aki almát és édességet hozott a gyermekeknek. Az integrált, közvélemény formáló rendezvény , melyen  több, mint 100 személy vett részt; vendégvárással ért véget. Az ünnepségről készült rövidfilmet az Ipoly Televízió folyamatosan vetíti. A rendezvény támogatói: ÉFOÉSZ Központi Irodája, a Madách Imre Városi Könyvtár, a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola, a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház és Diósi László vállalkozó voltak. Felajánlásaikat köszönjük szépen!

December hónapban került sor a Felügyelő Bizottsági ellenőrzésre is.

A 2018. évre szóló működési és szakmai célú pályázatok egy része tekintetében: a pályázatok már elérhetők, olvashatók, tovább menve; írhatók. Szervezetünk ez esetekben is élni kíván minden olyan pályázati lehetőséggel, amely egyesületünk stabilitását, szakmai munkánk minőségének emelését segíti.

Ugyanakkor év végén készítjük a lezárt pályázatokkal kapcsolatos szakmai és pénzügyi beszámolókat, amelyek többletmunkát és nagy odafigyelést igényelnek.

Az évet a leltározás elvégzésével zárjuk.

Bátran leírható, hogy szakmai munkánk minőségi mutatói emelkedtek, taglétszámunk és regisztrált önkénteseink száma nőtt, érdekvédelmi tevékenységünk is erősödött. Sikeres, érdekvédelmi, szakmai és kulturális programokban gazdag évet zár Elnökségünk.

Az ünnep közeledtével Mindenkinek megköszönöm segítő munkáját. Elnökségünk nevében: Áldott, Szép Karácsonyt és örömökben gazdag, Békés, Boldog Új Évet, erőt és egészséget kívánok szeretettel.

A hírlevél papír alapon 150 darabszámban 2017. december hónapban készült.  Felelős: Fábri Lászlóné