2016. szeptember

AZ ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület köszönti a Kedves Olvasót 2016. szeptember hónapban. A hónap a tervezések, készülődések és a megvalósítások hónapja.

Szervezetünk a hónap elejétől készült a „X. Nógrádi Megyenap”-ra és a „Sérült Gyermekek Napja” rendezvényre. A megyenap Balassagyarmaton: szeptember 17. napján került megrendezésre. Ebben a programban az ESÉLYEK HÁZA meghívására – több más szervezet, magánszemélyek és önkormányzatok mellett – vettünk részt. A rendezvény elsődleges célja volt a szakmai és kulturális bemutatkozás. Egyesületünk szórólapokkal mutatta be az ÉFOÉSZ Országos Szövetsége és szervezetünk munkáját, valamint tagjaink saját készítésű apró tárgyait ajánlottuk az érdeklődőknek. Ez utóbbiakból befolyt eszmei összegeket működésünk támogatásai címén: megköszönjük.

Szintén nagy szervezés előzte meg Budapesten, a Fővárosi Állatkertben megrendezett „25. Sérült Gyermekek Napja” országos szintű, közvélemény formáló, integrált rendezvényt. A rendezvény célja volt a társadalmi elfogadás erősítése, a közvélemény formálása, a fogyatékos fiatalok bemutatkozása. Továbbá szakmai tapasztalatokat cseréltünk, ismerkedtünk, pihentünk és feltöltődtünk. Egyesületünk részéről 59 személy vett részt a programon.  Részben autóbusszal, részben személygépkocsikkal utaztunk.  A határon túl dolgozó egyesületek tekintetében: három szlovák társegyesületnek segítettük a rendezvényen történt részvételüket. Itt is köszönjük az ÉFOÉSZ Központi Irodájának pénzbeli támogatását.

Egyesületünk az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége megalakulásának 35. évfordulója megünneplésére készül. Ez alkalomból pályázatot hirdettünk „Akadálymentes lakókörnyezetem” címmel. A Balassagyarmaton 2016. szeptember 29. napján megrendezendő közvélemény formáló és integrált emlékülés kulturális és szakmai része mellett három érintett tagunk életútján végzett lelkiismeretes, szeretet teljes munkáját kívánjuk szerény keretek között elismerni. A program részletes meghívója honlapjainkon olvasható. Ezen túl papír alapon is eljuttattuk intézmények, magánszemélyek és tagjaink részére. Szervezetünk bízik a program sikerességében.

A hírlevél 150 példányban készült. Felelős: Fábri Lászlóné