2016. október

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szövetsége: ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület nevében köszöntöm a Kedves Olvasót. Ön a 2016. október havi hírlevelünket olvassa.

Szervezetünk szeptember 29. napján tartotta az ÉFOÉSZ megalakulásának 35. évfordulóját, amelyre nagy igyekezettel készültünk. Ez alkalomból irodalmi és rajzpályázatot hirdettünk a Nógrád megyében működő intézmények részére; „Akadálymentes lakókörnyezetem” címmel. Az ünnepség a Balassagyarmaton működő Madách Imre Városi Könyvtárban került megrendezésre. A rendezvényt Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés Elnöke, Szabó Péter, a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője és egyesületünk elnöke: Szöllősi Sándorné köszöntötte. Műsort adtak a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola növendéke és tanárai, a Kiss Árpád Általános Iskola tanulói és Kőszeghy Attiláné önkéntes segítőnk. Ezután Gyene Piroska, az ÉFOÉSZ országos elnöke köszöntötte a vendégeket, majd visszaemlékezett a szövetség 35 évvel ezelőtti megalakulására.  A fiatalok által beküldött pályázatokból rendezett kiállítást Kovács Ferenc Balassagyarmat Város Díszpolgára nyitotta meg. Egyesületünk elismerésben részesítette három tagtársunkat: akik a Nógrád megyei szervezet 35 évvel ezelőtti szervezésében részt vettek, az elnökség munkáját segítették és ma is segítik, napjainkban is otthonukban szeretettel nevelik, ápolják és gondozzák felnőtt, fogyatékos gyermekeiket: Hetei Imréné, Pópityné Tölli Ágnes és Czene Veronika. Továbbá ajándékokat adtunk át a szereplőknek, a kiállításra beküldött pályamunkák készítőinek és az előadóknak. A rendezvény a fogyatékos ügy témaköreiből tartott előadásokkal folytatódott, majd szerény vendégvárással zárult. Külön öröm számunkra, hogy emlékülésen részt vettek: Radics Istvánné, az ÉFOÉSZ elnökségi tagja, egyben az ÉFOÉSZ Heves megyei elnöke, továbbá a határainkon túl dolgozó szervezetek vezetői és tagjai: a szlovákiai Párkányból és Marcelházáról, valamint a médiák képviselői.

Az emlékülés támogatói voltak: az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, Balassagyarmat Város Önkormányzata, a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, a Madách Imre Városi Könyvtár és a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola. A támogatásokat ez úton is megköszönjük.

Egyesületünk az év végi rendezvényekre és az éves zárásokra történő felkészüléseket megkezdte. Híreink az ÉFOÉSZ és egyesületünk honlapján is megtalálhatók.

A hírlevél 200 példányban készült. Felelőse: Fábri Lászlóné