2016. május

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége 2016. április 27. napján, Budapesten rendezte meg az Országos Tisztújító Küldött-közgyűlését. A napirendi pontok a 2015. év szakmai és pénzügyi beszámolójáról, a közhasznúsági jelentés és a Felügyelő Bizottság jelentésének elfogadásáról, valamint a 2016.-os év szakmai és pénzügyi terviről, illetve azok elfogadásáról szóltak. Megválasztásra kerültek: a szövetség Elnöke, Társelnöke, Alelnöke és a Felügyelő Bizottság tagjai.  Gyene Piroska elnöknek, Bercse László társelnöknek, Horváthné Somogyi Ildikó alelnöknek és valamennyi megválasztott tisztségviselőnek őszintén gratulálunk, munkájukhoz további erőt és egészséget kívánunk. A Küldött-közgyűlésen egyesületünk részéről két személy; szervezetünk Elnöke és Alelnöke vett részt.

Április 28. napján rendezvény keretében emlékezett meg egyesületünk az „Esélyegyenlőség Napja” – ról és köszöntötte az Édesanyákat Balassagyarmaton. Az ünnepséget kiállítással kötöttük egybe. A pályamunkákat hazai és külföldi szociális, valamint oktatási intézmények fiataljai készítették. Összességében 105 darabmunka került kiállításra. A rendezvényen egyesületünk elnöke: Szöllősi Sándorné beszélt az esélyek egyenlőségéről. Ezután egy szál virággal köszöntötte az Édesanyákat. Az intézmények lakói és tanulói színes műsorokkal tették emlékezetessé az ünnepséget. A rendezvény vendégvárással ért véget. Köszönjük szépen az ÉFOÉSZ Központi Irodájának, az Esélyek Házának, nem utolsó sorban: a Madách Imre Városi Könyvtárnak a támogatását.

Az Esélyek Háza 2016. május 7. napján Somoskő Váránál rendezte meg a „Családi Majális” programját.  A kulturális programot Skuczi Nándor, Nógrád Megye Közgyűlésének Elnöke és Szabó Péter, az Esélyek Háza irodavezetője nyitotta meg. Mindenki megtalálhatta a kedvére való kikapcsolódást játékok, vár, vadaspark és egyéb kikapcsolódás formájában. Népi együttesek adtak színvonalas műsorokat.  A főszervező 500 darab finom palócgulyással vendégelte meg a résztvevőket. Szervezetünk partnerként 10 fővel vett részt a programban.

Egyesületünk 2016. május 19. napján elnökségi ülést és Közgyűlést tart. Napirendi pontok többek között: az egyesület 2015. év szakmai és pénzügyi beszámolójának és a közhasznúsági jelentésének, valamint a 2016. év szakmai és pénzügyi tervének elfogadása, továbbá elnökségi tag lemondása és új elnökségi tag megválasztása.

Május 23. és 24. napján az ÉFOÉSZ Központi Irodája és az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület szakmai programokat tervez megvalósítani a szlovákiai Galántán és Marcelházán. Az országos szövetség és egyesületünk is bízik abban, hogy a programokkal az ott élő fogyatékos embereknek, szülőknek és szakembereknek szakmai segítséget tudunk nyújtani.

A hírlevél 2016. május hónapban; 200 példányban készült. Felelős: Fábri Lászlóné