2016. július

Ön az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület – székhely: Balassagyarmat Bajcsy-Zsilinszky út 3.  – 2016. július havi hírlevelét olvassa.

Július 5. napján az Emberi Erőforrások Minisztériumának két szakembere a Nemzeti Együttműködési Alap által támogatott, 2015. éves, három sikeres pályázatának szakmai és pénzügyi tevékenységét ellenőrizte egyesületünkben. A vizsgálat mindent rendben talált.

Az ÉFOÉSZ Központi Irodájának Szakmai Vezetője és egyesületünk Alelnöke július 18.–án a szlovákiai Marcelházára utazik. Ott konfliktuskezelő tréning és Önérvényesítő csoportfoglalkozások kerülnek megtartásra. Bízunk abban, hogy ismételten segíthetünk a szakmai és a napi problémák megoldásában. 

Szeptember hónapban Balassagyarmaton kerül megrendezésre NÓGRÁD MEGYE NAPJA. A Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház által szervezendő programon egyesületünk is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.

Szeptember 19. napján, Budapesten kerül megtartásra a „Sérült Gyermekek Napja”. Az integrált, közvélemény formáló rendezvényre autóbuszos kirándulást szervezünk. Jelentkezésünk leadása folyamatban, valamint egyesületünk segít a szlovákiai Párkányban és Marcelházán működő partnerszervezetek jelentkezésében is.

Szintén szeptember hónapban: bensőséges ünnepség/emlékülés keretén belül kívánunk megemlékezni az ÉFOÉSZ megalakulásának 35. évfordulójáról. A szervezés egyesületünkben elkezdődött. A jeles alkalomból szervezetünk pályázatot írt ki a megyénkben működő szakosított szociális ellátásokat nyújtó intézmények Lakói részére „Akadálymentes lakókörnyezetem” címmel. A pályázati kiírás a honlapokon is megtalálható, várjuk a pályamunkákat!

Egyesületünk évek óta hangsúlyt fektet a SNI, az enyhén és középsúlyosan sérült értelmi fogyatékos fiatalok önérvényesítő képzésére. Az ÉFOÉSZ Központi Irodája által a nyár végére szervezett szakmai képzésre két fiatal jelentkezését adjuk be. Bízunk abban, hogy a képzés elvégzése után – még több tudással és tapasztalattal a tarsolyunkban – folyamatosan tudunk segíteni a sérült fiataloknak a társadalmunkban való helytállása tekintetében.

A Hírlevél két weblapon olvasható: www.efoesz.hu, www.elfogadasert.eu.

Továbbá papír alapon megjelenik 200 példányban. Felelős: Fábri Lászlóné