2016. február

Köszöntöm a Kedves Olvasót!  Ön az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége: az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület 2016. február havi hírlevelét olvassa.

Február hónap végéig aktuális a 2016. évre történő tagkártyák érvényesítése, illetve a tagsági díj rendezése. A tagsági díj – mint már január hónapban írtuk – az előző évekéhez hasonlóan: 700. Ft./ fő.  Az érvényesítés és az új belépések azért is fontosak, mert ezek függvényében tudja egyesületünk megrendelni az új tagkártyákat és az érvényesítő címkéket.  Egy szervezet abban az esetben tud hatékonyan működni és eredményesen dolgozni, ha az egyre több aktív tagot és támogatót tart nyilván. Kérem tehát, hogy csatlakozzanak egyesületünkhöz; a sérült személyek, családok, munkatársak és intézmények támogatása érdekében.

Szervezetünk a 2016. évre vonatkozóan két pályázatot készített el. Bízunk azok sikerességében. Továbbra is élni kívánunk minden olyan pályázati lehetőséggel, amely az egyesület erősödését és a minőségi mutatók emelését eredményezi.

Az „Esélyegyenlőség Napja – Anyák Napja” alkalmából ismét kiírjuk az irodalmi és rajzpályázatainkat. A részletes kiírások előre láthatóan február 19. napján kerülnek fel honlapjainkra, illetve elektronikusan küldjük el egyesületek és intézmények részére. Bízunk abban, hogy – az előző évekhez hasonlóan – a megyékben működő tagegyesületek és a határainkon túl dolgozó társegyesületeink is részt fognak venni pályázatainkon.

2016. március 8. napján partnerként veszünk részt a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház által szervezendő Nőnapi Ünnepségen Salgótarjánban. Egyesületünktől igyekszünk minél többen részt venni a színesnek ígérkező rendezvényen.

Március 15. napján, a Balassagyarmaton megrendezésre kerülő ünnepségen tagjaink egy nagyobb része fog részt venni, méltóképpen kívánunk megemlékezni az 1848. – as forradalomra és szabadságharcra.

 A Hírlevél készült felelőse: Fábri Lászlóné