2016. augusztus

A Kedves Olvasó az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület 2016. augusztus havi hírlevelét olvassa.

Annak ellenére, hogy a nyári hónapokban a nyaralás és a feltöltődés az egyik fő szempont, szervezetünk önkéntes segítőinek egy része szabad idejében sokat dolgozott.

Augusztus hónapban megújult és könnyen érthető formában jelentettük meg az egyesületünkről szóló leporellót. Amellett, hogy mindenki számára jól érthető, új, aktuális információkat is tartalmaz. Kiemelve a weblap elérhetőségünket: www.elfogadasert.eu, hiszen nagyon fontos, hogy az érdeklődő időben kövesse tevékenységeinket. Céljaink és feladataink két oldalban olvashatók. Örömmel adjuk közre, hogy a leporelló magánszemélyek támogatásával készült. Továbbra is köszönettel fogadunk támogatásokat, minden egyes támogatás szervezetünk erősödését szolgálja.

Egyesületünk részéről egy személy vesz részt az ÉFOÉSZ Központi Irodája által szervezett és augusztus 24. napján kezdődő Önérvényesítő Képzésen. Köszönjük szépen a lehetőséget.

Augusztus elején egy pályázatot készítettünk el, amely fogyatékos fiatalok és szakemberek képzéseiről/továbbképzéseiről szól. Bízunk a pályázat pozitív elbírálásában.

Szeptember hónapban előre láthatóan több rendezvényben érintett egyesületünk. Szeptember 17. napján „Nógrád Megye Napja” – szervezés alatt áll.

2016. szeptember 19. napján „Sérült Gyermekek Napja”-ra készülünk, amelynek ismét a budapesti Fővárosi Állat és Növénykert ad otthont. Az integrált, közvélemény formáló rendezvényre 70 fővel – autóbusszal és személyautókkal – utazunk. Ezen túl a szlovákiai társegyesületeinknek is segítettünk a jelentkezésük megtétele tekintetében. A rendezvényre lelkesedéssel készülünk, hiszen kulturális és szakmai szempontból is mindannyiunk értékes kikapcsolódását biztosítja.

Szeptember 29. napján emlékülés keretén belül: méltó képpen kívánunk megemlékezni az ÉFOÉSZ megalakulásának 35. évfordulójáról. Tervezzük, hogy kiállítás keretében mutatjuk be az „Akadálymentes lakókörnyezetem” pályázati kiírásunkra beérkezett alkotásokat. További terveink között szakmai előadások, kulturális fellépések és elismerések átadása szerepelnek. A szervezési munkákat egyesületünk megkezdte.

A Hírlevél papír alapon 150 példányban készült. Felelős: Fábri Lászlóné