2019. március

Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület köszönti a Kedves Olvasót 2019. március hónapban.  A hónapban is folyamatos a tagkártya 2019. évre történő érvényesítése. Egyesületünk bízik abban, hogy egyre többen megújítják tagságukat és új személyek is csatlakoznak szervezetünkhöz. Továbbra is várjuk a segíteni szándékozó emberek jelentkezését.

Egyesületünk jogosult a személyi jövedelemadó 1% – a fogadására. Amennyiben ÖN még nem kötelezte el magát más szervezet irányába, felajánlását nagyon köszönjük! Egyesületünk adószáma: 18224544-1-12

Március hónapban az 1848. – as szabadságharc évfordulója alkalmából a településeken  rendezett ünnepségeken önérvényesítő fiataljaink mellett tagjaink és önkéntes segítőink is részt fognak venni.

A 2018. évi pályázat elszámolásait folyamatosan végezzük és elkészítettük az ez évre szóló pályázataink egy részét. Bízunk abban, hogy pályázataink nagy része eredményes lesz, hiszen ezen források a működésünk és szakmai rendezvényeink alapjai. 2019. évben szeretnénk üdültetni sérült fiatalokat is.

Az egyesület – az elmúlt évekhez hasonlóan – rajz és irodalmi pályázatot írt ki; az „Esélyegyenlőség Napja – Anyák Napja” ünnepeinkhez kapcsolódóan. A témakörök: „Akadálymentes környezetem”, „Az Anya” és a „A Család”. Reményeink szerint több hazai és külföldi társegyesülettől is érkeznek alkotások. A pályamunkákból kiállítást rendezünk, melyet az ünnepi rendezvénnyel együtt május első napjaiban tervezzük megtartani. A rendezvény helyszíne Balassagyarmaton a Madách Imre Városi Könyvtár lesz. A pályázati felhívásokat postáztuk, továbbá az ÉFOÉSZ honlapján és saját honlapunkon is hamarosan közzé tesszük. AZ ALKOTÁS BENNED VAN!

Szervezetünk az EFOP – projekt kapcsán tovább folytatja az értelmi fogyatékossággal élő fiatalok és felnőttek önálló életvitelre történő felkészítését. Ez évben a  – a projekt keretén belül – 60 fő sérült személy képzésében veszünk részt.

Az ÉFOÉSZ honlapjának címe: www.efoesz.hu

Honlapunk címe: www.elfogadasert.eu

A hírlevél papír alapon megjelent 100 példányban és a fenti honlapokon is olvasható.    Felelős: Fábri Lászlóné