2019. július

Egyesületünk Elnöksége nevében tisztelettel köszöntöm Tagtársainkat és Olvasóinkat 2019. év július hónapban. Az elvégzett és az előttünk álló szakmai munkánkat kívánom ismertetni Önökkel.

Mindenek előtt: még tart a nyár, amely remélhetőleg sok élményt, kikapcsolódási lehetőséget, pihenést és ezernyi hasznos programot kínál mindenkinek. Egyelőre még az iskolákba történő készülődésekkel is várhatnak a gyermekek és a családok.

Szervezetünkben egész nyáron folyamatosan dolgozunk. Június hónapban önérvényesítő csoport foglalkozásokat tartottunk. Elnökségi Ülésen számoltunk be a II. negyedévben végzett tevékenységeinkről és ebben a hónapban a Felügyelő Bizottság Tagjai ellenőrzést tartottak.

A június hónappal lezártuk az első félévet és július hónapban hozzákezdtünk a szakmai és pénzügyi beszámolók határidőre történő elkészítéséhez. Bátran leírható, hogy összességében eredményes félévet zárunk le.

A 2019. éves tagsági jogviszonyok megújítása tekintetében: tisztelettel kérjük tagjainkat a tagsági díj rendezésére. Az egyesületünkbe történő belépés minden magánszemély vonatkozásában: önkéntes. Tagjaink sorába várjuk azon embertársainkat, akik empátiával bírnak és segíteni kívánnak a fogyatékos emberek mindennapi életének könnyebbé tételében.

Szervezetünk Szakemberei az EFOP – projekt keretén belül év elejétől folyamatosan, így július hónapban is folyamatosan végeznek csoportfoglalkozásokat Balassagyarmaton és a Bercel községben működő Harmónia Rehabilitációs Intézet és Ápoló Gondozó Otthon Lakói részére. Képzéseink az úgynevezett okos eszközök – tablet és telefon – használatának megtanításával kibővültek. Ez utóbbiak tekintetében a Diósjenőn és Ludányhalásziban működő szakosított szociális ellátást nyújtó intézményekben is – az ott dolgozó Szakemberek segítségével – is képzéseket indítottunk. Célunk, hogy a fogyatékossággal élő embereket minél eredményesebben és minél szélesebb körben fel tudjuk készíteni a lakásotthoni életre. Munkánkról a következő hónapokban is tájékoztatást kívánunk adni.

A Hírlevél papír alapon megjelent 100 példányban és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné