2019. február

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége:  ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület nevében köszöntöm a Kedves Olvasót 2019. február hónapban. Szervezetünk ez évben is tisztelettel kéri a magánszemélyek személyi jövedelem adója  1%-nak felajánlásait;  érdekvédelmi, szakmai és kulturális tevékenységeinknek a legmagasabb szinten történő végzése és megvalósítása céljából. A felajánlott pénzeszközöket köszönjük szépen.  Egyesületünk adószáma: 18224544-1-12  A felajánlásokat köszönjük szépen.

Érdekvédelmi és szakmai munkáink: szociális, egészségügyi és jogi tanácsadás, ügyintézések, munkalehetőségek keresése fogyatékos emberek számára, képzések és továbbképzések megvalósítása, szakmai anyagok és kiadványok szerkesztése, szakmai fórumok, rendezvények és konferenciák szervezése, szabadidős és kulturális programok megvalósítása, önérvényesítő csoportok működtetése, a szakosított szociális intézményekben dolgozó munkatársak szakmai támogatása, AZ EFOP-PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁBAN: A BERCEL KÖZSÉGBEN MŰKÖDŐ SZAKOSÍTOTT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYBEN LAKÓ EMBEREK SEGÍTÉSE, A TÁMOGATOTT LAKHATÁS MEGVALÓSULÁSÁNAK ELŐSEGÍTÉSE , a hazai és határon túli kapcsolataink további erősítése.

Szervezetünk 2019. év január hónapban működési és szakmai célú pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alaphoz, amely elbírálása folyamatban van. Bízunk abban, hogy a pályázatunk eredményes lesz és egyesületünk további erősödéséhez és fejlődéséhez nagy mértékben hozzájárul.

Minden év februárjának utolsó napjával befejeződik a tagsági jogviszony, illetve  azt március 01. napjától kezdődően tagjainknak szükséges megújítani. Folyamatosan várjuk régi tagtársaink érvényesítési szándékát, melyet a 1.000. Ft./ év tagsági díj rendezésével – csekken, vagy a házipénztárba történő befizetésével – tehetnek meg.

Ez évben is: tagjaink közé várjuk azokat a magánszemélyeket, akik empátiával bírnak a fogyatékos emberek irányába és önkéntesként is segíteni kívánják tevékenységeinket.

Ez úton kérjük Tagságunkat, hogy a városunkban és a településeken 1848. március 15. évfordulójára megrendezendő ünnepségeken minél nagyobb számban szíveskedjenek részt venni. Köszönjük szépen!

Lassan közeledik a fogyatékos ügy egyik nagy ünnepe: az ESÉLYEGYENLŐSÉG NAPJA,  továbbá : az ANYÁK NAPJA. A jeles ünnepek alkalmából március elején pályázatok kerülnek kiírásra, amelyeket minden intézménynek és karitatív szerveződésnek elküldünk, illetve azok az ÉFOÉSZ honlapjára és egyesületünk saját honlapjára is felkerülnek.

A Hírlap megjelent 2019. február hónapban, 100 példányban és a honlapjainkon is olvasható: www.elfogadasert.eu  www.efoesz.hu  Felelős: Fábri Lászlóné