2019. december

Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület nevében köszöntöm a Kedves Olvasót 2019. december hónapjában.

Visszatérve a novemberi hónaphoz: szervezetünk megrendezte az „Önálló Életvitel – Infokommunikációs Akadálymentesítés” regionális szakmai konferenciát. A rendezvény célja volt beszámolni az EFOP – projektben elvégzett munkáinkról, mert a projekt megvalósítása a vége felé közeledik. Mivel a családokban és az intézményekben élő értelmi fogyatékossággal élő embereknek nyújtunk képzések formájában segítséget: vidéki és balassagyarmati helyszíneken. Célunk továbbra is, hogy a családokban és a nagy intézményekben élőket segítsük. A nagyléptékű intézmények megszüntetését kormányunk is szorgalmazza. A megyénkben elindult folyamat eredményeként: Bercel községben felépültek a lakásotthonok, amelyekbe az ott működő intézményből fognak beköltözni az érintett személyek. A konferencia megnyitása után a projektben országos és megyei szinten részt vevő személyek számoltak be tevékenységeikről. A projekt nem zárult le teljes mértékben, a fenntartási időszakban a szakmai munkákat egyesületünk munkatársai folytatják.

November 25. napjára önérvényesítő fiataljaink és önkénteseink részére „Adventi Foglalkozás” – t szerveztünk. A kellemes adventi hangulatban készült szép kopogtatókat és asztali díszeket minden résztvevő az otthonuk díszítésére hazavitte.

December 2. napján Balassagyarmaton tartottuk a „Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja – Mikulás – Karácsonyi Ünnepség” programot. A megyei szintű integrált rendezvényt az erre az alkalomra kiírt rajzpályázat megnyitójával kötöttük össze. A programon sérült és egészséges fiatalok adtak színvonalas műsort. A rendezvényre a szlovákiai Marcelházán működő speciális iskola vezetése és diákjai is részt vettek. Minden szereplő és pályázaton résztvevő személy számára Mikulás csomagot és ajándékokat készítettünk. Ünnepségünkön, mely vendégvárással zárult, összességében 80 személy vett részt.
A 2020. évre szóló pályázatok figyelemmel kísérése mellett Elnökségi ülést, Felügyelő Bizottsági ellenőrzést tartunk, az évet leltározással és a beszámolók elkészítésével zárjuk.

MINDEN OLVASÓNKNAK és TÁMOGATÓNKNAK SZERETETTEL KÍVÁNUNK ÁLDOTT KARÁCSONYT és BÉKÉS, BOLDOG ÚJ ÉVET!

A hírlevél papír alapon 150 példányban készült és az ÉFOÉSZ, valamint saját honlapunkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné