2018. június

Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület Elnöksége nevében köszöntöm a Kedves Olvasót 2018. június hónapban.  A magunk mögött hagyott 31 nap munkáiról az alábbiakban számolok be.

Az Országos Bírósági Hivatal elfogadta szervezetünk 2017. évről szóló Közhasznú jelentését, amelyben a 2017. évben végzett szakmai és pénzügyi tevékenységet rögzítettük.

Az egyesületünk által készített és a Nemzeti Együttműködési Alaphoz beadott 2 darab pályázatunkat az Alap várólistára tette. Számunkra azt jelenti, hogy a működési és szakmai célú pályázatokban kért forrás realizálása szervezetünk számára esetleges.

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége ismeri és anyagilag is támogatja szakmai tevékenységeinket. Július 1. napjával az év második felébe lépünk, ebben a hónapban esedékes az első félévről szóló beszámolónkat elküldeni.

Június hónap elején mint partnerszervezet; meghívást kaptunk Salgótarjánba, az Esélyegyenlőségi Kerekasztal soron következő ülésére. Az ülés témái a szervezendő programokon való együttműködés és az önkéntesség témakörei voltak. Egyesületünket egy fő szakember képviselte.

Megtiszteltetés számunkra, hogy az ÉFOÉSZ Központi Irodája által elnyert EFOP projekt – melynek egyik fő célja az értelmi fogyatékos fiatalok körében végzendő infokommunikációs akadálymentesítés – megvalósításában Nógrád megyéből az Elnökségünk által vezetett egyesület vesz részt.  A munka elkezdődött és azon dolgozunk, hogy az érintett személyeket minél jobban fel tudjuk készíteni az önálló életre, hogy – ha segítséggel is – jogaik és kötelességeik ismeretében: egyenlő méltósággal bíró, értékes polgárai legyenek társadalmunknak.

Itt köszönöm meg a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak a személyi jövedelemadójuk 1%- a felajánlásait. Egyesületünk minden pénzeszközt tisztel és megbecsül, azok a működésünk stabil működéséhez járulnak hozzá.

Tagtársainknak továbbra is lehetőségük van a 2018. éves tagsági díj rendezésére, amelyet személyesen az egyesület irodájában, vagy csekken befizetve tehetnek meg.

Szeretettel várjuk sorainkba azon személyeket, akik önkéntes feladatokat vállalnának. Köszönjük!

Itt a nyár, amely rengeteg élményt, kikapcsolódást és feltöltődést ígér mindnyájunknak. Ugyanakkor magunkra figyelnünk szükséges, hogy a veszélyeket elkerüljük. SZÉP NYARAT KÍVÁNOK TÁRSAIMNAK!

A hírlevél papír alapon 150 példányban készült és honlapjainkon is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné