2018. július

Egyesületünk nevében köszöntöm a Kedves Olvasót 2018. július hónapban. Az alábbi eseményekről kívánok beszámolni.

Június 25. napján került átadásra Budapest Csepel városrészében – az EFOP – projekt keretén belül – az ÉFOÉSZ Központi Irodájának Önálló Életvitel Centruma. A szépen felújított és berendezett ingatlanban tartott ünnepségen Gyene Piroska országos elnök, Juhász Attila államtitkár és Csepel Polgármestere tartottak köszöntőket. Őszintén bízunk abban, hogy a ház betölti funkcióját; megvalósul mindaz a szakmai munka, amelyet az Országos Szövetség kíván végezni az értelmi fogyatékossággal élő személyek minőségi ellátásának emelése érdekében. A rendezvényen egyesületünket három személy képviselte.

Egyesületünk partnerként vesz részt az EFOP – projektben. A szakmai munka nálunk is elkezdődött. Balassagyarmati székhellyel, megyei szinten dolgozó szervezetünk a megyei Önálló Életvitel Centrum megnyitását 2018. év augusztus végére – szeptember elejére tervezi. Hírlevelünk következő számában a tervezett időpontot közzétesszük.

Júniusban tartotta Elnökségünk a soron következő Elnökségi Ülését és a Felügyelő Bizottság ellenőrzést tartott. Téma volt többek között: a nyár folyamán elvégzendő feladatok és az őszi programokra történő felkészülés, a minden térre kiterjedő tevékenységek ellenőrzése.

Az ÉFOÉSZ Központi Irodája 2018. szeptember 17. napján kívánja megrendezni – a már hagyománnyá vált – „Sérült Gyermekek Napja” országos szintű, integrált és közvélemény formáló rendezvényét Budapesten. Az egész napos programnak a Fővárosi Állat és Növénykert ad otthont. Szervezetünk legalább egy darab autóbuszt indít a rendezvényre, melyre sajátos nevelési igényű és értelmi fogyatékossággal élő fiatalok és kísérőik, tagtársaink és önkéntes segítőink jelentkezését várjuk.

2018. október elejére tervezi a pozsonyi székhelyű „CARISSIMI” szlovák országos fogyatékos ügyi lap a „Carissimi Konferencia”-t, melyre egyesületünk is meghívást kapott. Az országos szintű szakmai rendezvénnyel kapcsolatosan a következő hírlevelünkben bővebben beszámolunk. A meghívást örömmel és köszönettel elfogadtuk.

A tagsági díj 2018. éves befizetései egyesületi irodánkban folyamatosan megtehetők.

A Hírlevél 100 példányban készült papír alapon és honlapunkon, valamint az ÉFOÉSZ saját honlapján is olvasható. Felelős: Fábri Lászlóné