2017. február

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége: ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület 2017. évben is tisztelettel kéri a magánszemélyek jövedelem adója 1%-nak felajánlásait. Szervezetünk mind a szakmai, mind a kulturális tevékenységet a legmagasabb szinten kívánja továbbra is megvalósítani. A felajánlásokat köszönjük szépen.

Egyesületünk az érdekvédelmi tevékenységein belül továbbra is végzi tagjaink és a hozzánk forduló ügyfelek segítését. Érdekvédelmi és szakmai munkáink: szociális, egészségügyi és jogi tanácsadás, ügyintézések, munkalehetőségek keresése fogyatékos emberek számára, képzések és továbbképzések megvalósítása, szakmai anyagok és kiadványok szerkesztése, szakmai fórumok, rendezvények és konferenciák szervezése, szabadidős és kulturális programok megvalósítása, önérvényesítő csoportok működtetése, a szakosított szociális intézményekben dolgozó munkatársak szakmai segítése, hazai és határon túli kapcsolataink további erősítése.

Szervezetünk 2016. évben pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma/Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. – hez, amelyek a pályázatunkat támogatásra érdemesnek tartották. Nagyon örülünk, mert ez alapján egyesületünknek 28 fő, a szakosított szociális ellátásokban fogyatékos emberekkel dolgozó munkatárs és 12 fő fogyatékos személy képzésére nyílt lehetősége. A képzések témája: „Támogatott döntéshozatali képzések Nógrád megyében”. A szakembereknek szóló 30 órás képzések 25 akkreditációs ponttal bírnak. A képzések március és április hónapokban valósulnak meg, a projekt április végén fog zárulni.

Elérkeztünk 2017. február utolsó napjaihoz. Február 28. napja a tagsági jogviszony megújítása tekintetében:  országos szövetség és valamennyi tagegyesület fordulónapja. Várjuk tehát régi tagjaink érvényesítési szándékát, melyet 700. Ft./ év tagsági díj rendezésével – csekken, vagy a házipénztárba történő befizetésével – tehetnek meg.

Továbbá tagjaink közé várjuk azokat a magánszemélyeket is, akik empátiával bírnak a fogyatékos emberek irányába és önkéntesként is segíteni kívánják tevékenységeinket.

Ez úton kérjük Tagságunkat, hogy a városunkban és a településeken 1848. március 15. évfordulójára megrendezendő ünnepségeken minél nagyobb számban szíveskedjenek részt venni. Köszönjük!

Egyesületünk életében közeledik a fogyatékos védelem egyik nagy ünnepe: az ESÉLYEGYENLŐSÉG NAPJA, tovább menve: az ANYÁK NAPJA. A jeles ünnepek alkalmából pályázatok kerültek kiírásra, amelyeket minden intézménynek elküldünk, illetve azok az ÉFOÉSZ honlapjára és saját honlapunkra is hamarosan felkerülnek.

A Hírlap megjelent 2017. február hónapban, 200 példányban. Felelős: Fábri Lászlóné