2016. november

Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület 2016. november havi hírlevével köszöntjük a Kedves Olvasót. Az előttünk álló feladatok és programok tekintetében:

Szervezetünk meghívást kapott az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülettől. A Heves megyei partnerszervezet november 17. napján emlékezik meg az ÉFOÉSZ megalakulásának 35. évfordulójáról.  Az általuk szervezett emlékülésen sajnos nem tudunk részt venni. Az ÉFOÉSZ Központi Irodája Budapesten a Parlamentben november 30. napján rendezi meg az Országos Szövetség megalakulásának 35. évfordulója alkalmából az ünnepséget. A rendezvényen 8 fő kíván szervezetünkből részt venni.

Egyesületünk a támogatott lakhatás keretein belül a közeljövőben tervezi egy lakásotthon létrehozását értelmi fogyatékossággal élő emberek részére. Az igények felmérését megkezdtük.

December 3. napja a „Fogyatékossággal Élő Emberek Világnapja” Ez alkalomból a Balassagyarmati Katolikus Főplébánia támogatásával jótékonysági koncertet szervezünk. A koncerten fellépnek: a Szent Felicián Kórus Unterwéger Zsolt karnagy vezetésével, Molnár Ottó orgonaművész, Palánki Éva művésztanár-fuvola-, Tóth Miklós művésztanár-trombita- és nem utolsó sorban: Híves Mária szoprán. A belépés ingyenes. Adományokat köszönettel elfogadunk, amelyeket sérült fiatalok képzésére kívánunk fordítani. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Szintén szervezés alatt az egyesületünk megalakulásának 5 éves évfordulója, valamint a Mikulás és Karácsonyi ünnepség. Tervezett időpont: 2016. december 6. Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

A meghívókat mindkét rendezvényre hamarosan terjesztjük.

Ismét itt az év vége. Decemberi számunkban adunk hírt a szakmai munkánkról, majd az évet lezárjuk.

Egyesületünkben összességében 55 darab szakkönyv segíti a szociális szakemberek munkáját. A könyvek az irodahelyiségünkben olvashatók/forgathatók. A könyvek szerzőit és címeit mellékletben csatoljuk.

Hírlevelünk az ÉFOÉSZ honlapján és saját honlapunkon is olvasható: www.elfogadasert.eu

A hírlevél megjelent 150 példányban. Felelős: Fábri Lászlóné