2016. március

Köszöntöm a Kedves Olvasót 2016. március hónapban. Az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület teljesítette az új jogszabály előírásait.  Ennél fogva – megerősítve – jogerősen bejegyzett közhasznú egyesület. Változás történt a képviselet tekintetében.  Szabó Gyuláné leköszönt elnök önzetlen tevékenységét hálásan köszönjük. Az egyesület új elnöke: Szöllősi Sándorné, alelnöke: Fábri Lászlóné.

A hónapban is folyamatos a tagkártya 2016. évre történő érvényesítése. Örömünk, hogy már sokan megújították tagságukat és új személyek is csatlakoztak szervezetünkhöz. Továbbra is várjuk a segíteni szándékozó emberek jelentkezését.

Egyesületünk jogosult a személyi jövedelemadó 1% – a fogadására. Amennyiben ÖN még nem kötelezte el magát más szervezet irányába, felajánlását nagyon köszönjük! A felajánlásokat a NAV juttatja el a szervezetekhez, akik azokat működési kiadásokra fordíthatják.

A 2015. évi pályázatok elszámolásait folyamatosan végezzük, közben készülnek az ez évre szóló pályázataink. Bízunk abban, hogy pályázataink nagy része ismét eredményes lesz, hiszen ezek a források a működésünk és szakmai rendezvényeink biztos alapjai.

Az egyesület – az elmúlt évekhez hasonlóan – maga is írt ki rajz és irodalmi pályázatot; az „Esélyegyenlőség Napja – Anyák Napja” ünnepeinkhez kapcsolódóan. A témakörök: „Akadálymentes környezetem”, „Az Anya” és a „A Család”. A pályamunkák beérkezése folyamatos. Szeretnénk, ha minél több társegyesülettől és külföldi barátainktól is érkeznének alkotások. A pályamunkákból kiállítást rendezünk. A programot április végén tervezzük megtartani. A meghívások egy részét postázzuk, továbbá következő hírlevelünkben, az ÉFOÉSZ honlapján és saját honlapunkon tesszük közzé.

Szervezetünk – az Alapszabályunkban rögzítettek szerint – megtartotta éves első Elnökségi Ülését. A napirendi pontok nagy része a fentiekben ismertetett témakörök voltak. A második Elnökségi Ülés összehívását a közgyűlésünk előtt, május hónapra tervezzük.

Az ÉFOÉSZ honlapjának címe: www.efoesz.hu

Honlapunk címe: www.elfogadasert.eu

A hírlevél megjelent: 200 példányban. Felelős: Fábri Lászlóné