2016. április

Köszöntöm a Kedves Olvasót 2016. év április hónapban. Ön az ÉFOÉSZ Elfogadásért Önérvényesítő Egyesület hírlevelét olvassa.

Visszatekintve a március hónapra: szervezetünk megtartotta első Elnökségi Ülését. A napirendi pontban az első három hónap munkáját, illetve a második negyedév feladatait beszéltük meg.

Ebben a hónapban szükséges szakmai és pénzügyi beszámolókat készíteni, azokat elküldeni a Nemzeti Együttműködési Alap szakmai és működési célú, valamint a normatív támogatások tekintetében. Az egy pályázat vonatkozásában: a beszámolókat beküldtük. A másik két pályázat tekintetében: azok lezárását is igyekszünk minél előbb megtenni.

Folyamatban van a Nemzeti Együttműködési Alap által támogatott, 2016. évi működési célú pályázatunkkal kapcsolatos szerződéskötés. A megítélt támogatást megköszönjük.

Április hónapban még két határidős pályázatot szeretnénk elkészíteni, mindkettő beadási határideje: április hónap utolsó napjai.

Közben készülünk az „Esélyegyenlőség Napja – Anyák Napja” integrált, közvélemény formáló rendezvényünkre. Ez alkalomból  irodalmi és rajzpályázatot hirdettünk az „Akadálymentes környezetem”, Az Édesanya” és „A Család” témakörökben. A pályázatra összességében 105 darab pályamunka érkezett be: hazánk öt megyéjén túl Szlovákiából és Romániából is szép számmal kaptunk nagyon értékes munkákat, melyeknek nagyon örülünk. Programunkat tehát kiállítással egybekötve terveztük megrendezni. Rendezvényünkre meghívást kaptak a pályázatunkban résztvevő hazai és határainkon túl élő személyek, szociális intézmények, társszervezetek, az ÉFOÉSZ Központi Irodájának Munkatársai, egyéb intézmények, országgyűlési képviselők és támogatóink. A rendezvény helyszíne és időpontja: Balassagyarmat Madách Imre Városi Könyvtár Kupolaterme, 2016. április 28. napja (csütörtök) 14. óra.

Egyesületünk meghívást kapott a Nógrád Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház által megrendezésre kerülő, megyei szintű „Családi Nap” rendezvényre. A programon a résztvevő szervezetek és alapítványok szakmai és kulturális bemutatkozási lehetőséget kapnak. Egyesületünk tagjai részt kívánnak venni az egész napos programon.

A Hírlevél készült 200 példányban. Felelős: Fábri Lászlóné